Sportmassage

Een goede sportmassage bestaat uit sederende en stimulerende technieken, afhankelijk van de klacht of het doel van de massage. Deze technieken verbeteren de prestatie en het herstel van het lichaam en hebben een preventief effect.
Sportmassage op regelmatige basis heeft natuurlijk ook de functie van een fysieke onderhoudsbeurt: opkomende kwalen worden op tijd opgemerkt en al vroeg in de kiem gesmoord, afvalstoffen worden sneller het lichaam uitgewerkt en tevens heeft een massage vaak een ontspannend effect.
Sportmassage is een stevige massage waarbij het goede gevoel niet alleen tijdens de massage merkbaar is maar ook nadien.
Ook als u niet aan sport doet kan deze massage een weldaad zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld nek en schouderklachten als gevolg van het te lang achter de computer zitten. Of rugklachten, zowel chronische als acute. Ook spierpijnen na bijvoorbeeld een dag klussen of in de tuin werken kunnen verholpen worden. Houdt er wel rekening mee dat indien een klacht al jaren bestaat deze niet na 1 x ‘weggemasseerd’ is, de klacht is in dit geval immers ook niet in 1 dag gekomen, wel voelt u al na de eerste behandeling een duidelijk verschil.
Ook indien u geen klachten heeft bent u natuurlijk van harte welkom voor een stevige sportmassage.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij verschillende technieken uit verschillende culturen worden verweven. De massage word uitgevoerd met massageolie en er kan gekozen worden uit verschillende (aromatische) olien.
Door strijkingen en knedingen krachtig doch in langzaam tempo uitgevoerd wordt een ontspanning en een verbeterde doorbloeding tot stand gebracht. Door de verbeterde doorbloeding worden opgehoopte afvalstoffen afgevoerd.

HotStone Massage

Laat je lichaam volledig tot rust komen door een heerlijke ontspannende HotStone massage.
De massage wordt gegeven met verwarmde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door water, zand en tijd glad gesleten zijn. De stenen hebben een hoog gehalte aan ijzer en magnesium en houden hierdoor de warmte lang vast. Door de warmte van de stenen creëer je een diepe relaxatie door de verslapping van weefsels en spieren.

De massage:
Er worden veel verschillende variaties van hotstone massages worden aangeboden.
Hoe ziet zo’n HotStone Massage er nou eigenlijk uit bij ons, vraagt u zich nu natuurlijk af.
Als u op de massagetafel ligt wordt uw lichaam afgedekt met handdoeken, dit is om het lichaam niet te laten afkoelen. De achterzijde van het lichaam wordt het eerst behandeld. De warme stenen worden één voor één op het lichaam gelegd en geven de (warmte)energie door. Hierna volgt een ontspannende massage met de handen met massageolie, gevolgd door een massage met warme stenen. Als de achterzijde van het lichaam klaar is wordt de voorzijde behandeld.
Na een volledige HotStone behandeling zult u nog geruime tijd een heerlijk ontspannen gevoel hebben.

Bij een HotStone Massage kunt u kiezen uit een massage van 60 of 90 minuten. Bij de massage van 60 minuten wordt de rug, achterzijde van de benen en de voeten behandeld. Bij de massage van 90 minuten worden ook de voorzijde van de benen, de armen en het hoofd nog behandeld, waardoor u van top tot teen ontspannen naar huis gaat. Hotstone massages korter dan 60 minuten geven wij niet omdat wij van mening zijn dat  het doel (heerlijk en volledig  ontspannen) niet gehaald wordt en wij dus niet achter ons werk kunnen staan.

Voetmassage

Chinese voetmassage is niet alleen verwennerij voor de voeten, maar tevens een weldaad voor lichaam en geest.
Een massage gebaseerd op de oude originele technieken, die in China sinds 4000 jaar worden toegepast.
De voeten, onderbenen en knieën worden intensief gemasseerd, er wordt gebruik gemaakt van de reflexzones op de voeten, de meridianen, de acupunctuurpunten

In China zijn voetmassages al eeuwen lang erg populair en ook in West Europa weet men de laatste tijd deze weldadige vorm van massage te waarderen.
Ook, zonder dat je specifieke klachten hoeft te hebben, is dit verkwikkend en ontspannend.
Dikwijls wordt er begonnen met een warm voetenbad, eventueel met Chinese kruiden, dat de bloedstroom bevordert. De tijd voor een voetmassage is minimaal een half uur, beter is echter een uur aan deze behandeling te besteden.

Massagekeuze hulp

Neem contact met ons op voor een passende aanbieding voor uw wensen.

copywrite©acumas.nl   

disclaimer